Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Yangın Kapısı, acil durumlarda yapıdan emin bir şekilde boşaltma olanakı sağlayan, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve âdem evladı hayatını asliye düz, strüktürların en önemli unsurlarından biridir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları resen otomatik olarak kapanarak güvenliği sağlamlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda duman sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlar ve esenlıklı bir şekilde vaka yerini ayrılma etmelerini kolaylaştırır.

Yangın merdivenleri yangın ile beraberinde su taşkını ve sarsıntı kabilinden sair saf afetlerdede kullanılabilir olması yüz inceden inceye korunmalıdır.

Binaların mimarisına iyi kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı kuruluşsı ve sızdırmazlık özelliği ile çısoy yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi yahut manevi kayıpları minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını sağlamlar.

Göksu Kapı olarak Yangın Kapısı imalat sürecinde en nitelikli mekanizmaları kullanarak bapnın monte edilmiş olduğu projeyi emin ve katkısızlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa dahi tütünı maktu ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği sayesinde emniyetli âlem oluşturur.

Kanat adetsı veya kullanılması istenen menteşelerden kollara kadar nitelikli bir gereç ile yapılacak üretimlerde yangın kapısı bedelı belirlenebilmektedir.

Hakikaten yangınlardan korunmak karınin omurga olan yangın merdivenleri çoğu yerde zorunlu olarak tutulmaktadır.

Yangın merdiveni kapısı kullanımında nazarıitibar edilmesi gereken uzuv bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem teamüllevinin yitirilmemesi dâhilin hem de merdivenin yalnızca amacı yürekin kullanılabilmesi için bu unsura özen edilmelidir.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere nazaran bileğanlayışebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; yan skorsı 4’ü geçmeyen ve seans amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında anayasa olarak yangı merdiveni bulunması gereken örgülar şöyle sıralanmaktadır:

Tasarım olarak farklılık göstermekle bile hissedar özellikleri, dayanıklı ve kip dokumada olmalarıdır. ölçünlü iç kapılara nazaran farklı bir yararlanma ve özellikler barındıran yangın merdiveni bapsı ve modelleri;

Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve yaradılıştanında tek yönıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı Yangın çıkış kapısı istanbul engel ve en az 90 zaman dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile vesair taksimmlerden ayrılır.

Report this wiki page